Forum qmaila!
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?
Luty 06, 2012, 12:04:01
98 wiadomości w 28 wątkach, wysłane przez 1365 użytkowników
Najnowszy użytkownik: UdmoortBek
Forum qmaila!  |  Kategoria ogólna  |  qmail na systemach Unixowych/Linuxowych  |  qmail + debian 0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek. « poprzedni następny »
Strony: [1]
Autor Wątek: qmail + debian  (Przeczytany 6724 razy)
hawsk
Newbie
*

« : Styczeń 25, 2008, 21:22:15 »

Witam.

Mam qmaila zainstalowanego na Debienie. Instalacja według Life with qmail.
Niestey nie moge zmusić qmaila do autoryzacji smtp i korzystam z rcphost. W jaki też sposób najszybciej można podłączyć do takiej instalacji clama i jakiegos antyspama?

wszystko działa poprawnie niestety serwerek zaczyna być celem spamerów Zawstydzony

Z góry dziękuje za pomoc

Pozdrawiam
Hawsk
Krzysztof
Administrator
Newbie

« Odpowiedz #1 : Marzec 06, 2008, 19:43:48 »

Coz, polecam ksiazke o qmailu do ktorej link mozna znalezc na stronie glownej tego serwisu. W trzeciej czesci znajdziesz opis krok po kroku profesjonalnej instalacji ze skanerami antywirusowym i antyspamowym, i innymi dodatkami. W razie pytan odnosnie tego opis chetnie pomoge.

Jesli jednak nie chcesz wydac tej malej kwoty na odrobine spisanej wiedzy polecam zaczac od porzucenia Life with qmail i sciagniecia latki zbiorczej ze strony
http://qmail.jms1.net/patches/combined-details.shtml

pozdrawiam,
Krzysztof
hawsk
Newbie
*

« Odpowiedz #2 : Marzec 21, 2008, 08:49:18 »

witam
Problem w tym że mam tę książke i ustawiłem tak jak jest tam opisane (chodzi o autoryzacje smtp) i nadal nie chce mi się autoryzować i musze korzystać z listy rcpthost:(
Chciałbym ustawić to w taki sposób że jeżeli ktośnie zostanie zautoryzowany na poziomie smtp to jego zapytanie nie będa przetwarzane, a w następnym kroku pozostała reszta ( clam, any -spam czy też rble).

Pozdrawiam
Hawsk
Strony: [1]
« poprzedni następny »
    Skocz do: